وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه ارشد مهندسی نساجی علوم الیاف: بررسی اثر لیپوزوم در رنگرزی کالای پلی استر

 
تاریخ: 07-11-99
نویسنده: نویسنده محمدی

:
لیپوزوم ها به طور جدی توسط بهنگام در کمبریج مطرح گردیدند. ایشان که برای اولین بار در سال 1961 لایه نازک خشک از فسفولیپیدهای هیدراته در آب را جهت آزمایش های خود به کار برد، پس از چهار سال نتیجه گرفت که در غلظت های بالا، فسفولیپیدهای پراکنده در آب به طور خود به خود قادرند ویزیکول های میکروسکوپی ایجاد نماید که در آن آب توسط غشاءهای فسفولیپیدی هر لایه محصور شده است. او خاطرنشان کرد که ساختمان فوق تشابه زیادی به غشاءهای زنده دارد، بنابراین مدل مناسبی جهت مطالعه غشاءهای سلولی هستند.
بعد از چند سال این مطالعات توسعه یافت و گروه های زیادی جنبه های مختلف خواص لیپوزوم ها را مورد بررسی قرار دادند که این تحقیقات وسیع تا امروز همچنان ادامه دارد.

لیپوزوم ها وزیکول های دولایه ای هستند که از لیپیدهای سطح فعال یا مولکول های آمفی فیل تشکیل شده و محیط مائی می تواند در 

دانلود مقاله و پایان نامه

درون آنها و بین آنها و بین لایه های لیپیدی محصور شود. لیپوزوم ها به دو دلیل از طرف بخش های مختلف اهمیت دارد اول تشابه آنها به غشاءهای سلولی زنده و دیگری به عنوان حامل های دارویی و منتقل کننده مواد شیمیایی آبدوست و چربی دوست استفاده می شود.

اگرچه در ابتدا بهره گیری از لیپوزوم ها و فناوری میکروکپسول کردن به کندی پیش می رفت، اما امروزه در صنایع نساجی دامنه وسیعی از تحقیقات و نوآوری بر پایه اصول اولیه این فناوری، همچون هدف یابی، رهاسازی آهسته و محافظت از منسوجات حساس در مقابل مواد شیمیایی انجام شده است.
قسمت بیشتر تحقیقات استفاده از لیپوزوم در صنعت نساجی در قسمت رنگرزی کالای پشمی صورت گرفته است که به دلیل خصوصیات حرارتی و قیمت بالای این لیف می باشد در صورت استفاده مخلوط با پلی استر در هنگام رنگرزی از مواد تعاونی باید استفاده شود تا از آسیب به لیف جلوگیری شود استفاده از این ماده در رنگرزی نسبت به مواد تعاونی دیگر مزایایی از قبیل بهبود کیفیت، کاهش دمای رنگرزی که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.
بعلاوه به دلیل سازگاری این مواد با محیط زیست و عدم استفاده از مواد کمکی با ساختار مصنوعی، مشکلات و عوارض زیست محیطی در این روش به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. همچنین امروزه حرکت به سمت استفاده بیشتر از مواد طبیعی به جهت مسائل زیست محیطی و انسانی سبب شده است تا رنگرزی کالاهای نساجی با بهره گرفتن از رنگزای طبیعی مورد توجه قرار گیرد.

نظر دهید


آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
    
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.  
« سمینار ارشد مهندسی نساجی: تاثیرات نوع بافت و خصوصیات نخ بر روی خواص پیچشی و خمشیپایان نامه ارشد رشته نساجی: بررسی تاثیر روش آزمایش در تعیین ایزوترم جذب رنگ های مستقیم »
 

update your browser!