وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه ارشد رشته نساجی: تعیین درجه مرسریزاسیون با استفاده از روش پردازش تصویر

 
تاریخ: 07-11-99
نویسنده: نویسنده محمدی

: در این تحقیق ابتدا کلیاتی درباره الیاف پنبه که شامل مشخصات و خصوصیات الیاف و اثر حرارت و رطوبت و مواد شیمیایی بر روی این الیاف می باشد اشاره گردیده و در ادامه کارهای انجام گرفته در مرسریزاسیون که شامل تاریخچه و تعریف، اثر و عوامل موثر در مرسریزاسیون می باشد را توضیح داده و در ادامه به بررسی روش ها و دستگاه های مختلف در این عملیات پرداخته و روش های اندازه گیری درجه مرسریزاسیون به صورت بصری نیز شرح داده شده است. در این فصل به بررسی پردازش تصویر و تاریخچه آن و استفاده از آن در نساجی اشاره گردیده است. در فصل سوم تجربیات و نتایج تحقیقات آمده که به طور دقیق می توان مشاهده نمود در این فصل به نتایج آزمایشات تعیین درجه مرسریزاسیون به صورت پردازش تصویر اشاره گردیده، و با روش بصری مقایسه شده است. امید است این تحقیق بتواند کمکی به پیدا نمودن درجه مرسریزاسیون توسط پردازش تصویر در زمان کمتر و با انرژی کمتر بکند. فصل اول 1- کلیات 1-1- الیاف پنبه: پنبه واژه ایرانی پهلوی بوده و گیاهی است دارای ساقه سبز و کوتاه و شاخه های نازک درست با گل های زرد یا سرخ رنگ به بار میوه آن غوزه گویند تارهای پنبه همگی یک اندازه نبوده بلکه در هر دوره درازی آنها متفاوت می باشد پنبه را در مناطقی که هوای آن گرم و مرطوب است می گذارند و پنبه صورت بوته می روید ارتفاع بوته پنبه 0/6 تا 2 متر است و احتیاج به هوای گرم و مرطوب به مدت 6 تا 7 ماه دارد محل کشت پنبه، اثر فراوانی بر کیفیت آن دارد و از این رو در دنیا انواع پنبه با کیفیت های متفاوت از نقطه نظر طول، قطر و رنگ وجود دارد. به طور مثال پنبه مصر از شفافیت بسزایی برخوردار است و طول الیاف آن به طور متوسط 3 تا 5 سانتی متر است و رنگ آن از کرم روشن تا قهوه ای روشن متغیر است اما پنبه هندی دارای الیاف کوتاهتری است و از 2/5 سانتی متر تجاوز نمی کند و رنگ آن خاکستری یا قهوه ای است. رنگ آنها برحسب نوع بذر آن، سفید زرد و یا صورتی است هر غوزه پنبه از 20 تا 40 تخم به رنگ قهوه ای تشکیل شده است که اطراف آن را الیاف و یا کرک های پنبه پوشانده است وزن کرک های پنبه تقریبا 1/3 وزن غوزه است، غوزه ها معمولا پس از 45 تا 60 روز بعد از گل دادن شروع به باز شدن می کنند و پس از رسیدن و خشک شدن پنبه از آن خارج می شود این لیف به صورت یک نوار نایکنواخت و تابدار است که به طرف راس ظریف تر می گردد. 2-1-1- مشخصات قسمت های مختلف ساختمان تار پنبه (مقطع عرضی): 1-2-1-1- لایه ها: الف) کوتیکل: این لایه خارجی ترین قشر لیف پنبه است سلول های این قسمت به یکدیگر بسیار نزدیک هستند و به مقدار زیادی از اثرات زیان بخش عوامل خارجی و نفوذ آب به داخل لیف جلوگیری می کنند. یکی دیگر از خواص مهم این لایه جلوگیری از عمل اکسیداسیون در مجاورت اکسیژن هوا و اشعه ماوراء بنفش موجود در تابش شدید آفتاب است. که به این لایه کوتیکل گفته می شود. ب) لایه اولیه: در اولین مرحله رشد لایه لیف پنبه لایه اولیه شامل هسته و پروتوپلاسم است و این 2 ماده هستند که اجزاء اساسی و شالوده زندگی هر موجود زنده ای را تشکیل می دهند. ج) لایه دوم: این لایه که تقریبا 90% وزن کل لیف را تشکیل می دهد در مرحله دوم رشد لیف به وجود می آید. لیف دیواره از رطوب طبقات متوالی لایه های سلولز در داخل لیف تشکیل می شود. بدون این که قطر لیف افزایش یابد. در لایه دوم شبکه فیبریل وجود دارد.


فرم در حال بارگذاری ...

« سمینار ارشد رشته نساجی: رنگرزی برخی از الیاف طبیعی و مصنوعی با استفاده از رنگهای سنتزیسمینار ارشد مهندسی نساجی علوم الیاف: بررسی نفوذپذیری کالای نساجی در مقابل هوا »