وبلاگ

توضیح وبلاگ من

سمینار ارشد مهندسی برق الکترونیک: پیاده سازی شبکه های عصبی مصنوعی بر روی FPGA

 
تاریخ: 07-11-99
نویسنده: نویسنده محمدی

:
شبكه های عصبی با توجه به توان بالا درپردازش موازی،قابلیت یادگیری، تعمیم، طبقه بندی، قدرت تقریب، به خاطر سپردن و به خاطر آوردن الگوها، خیزش وسیعی در زمینه های مختلف هوش مصنوعی ایجاد كرده اند. از این رو به دلیل عملكرد خوب شبكه های عصبی مصنوعی برای شناسایی الگو، در این پایان نامه از شبكه های عصبی چند لایه جهت پیاده سازی سخت افزاری سیستم استفاده شده است. با توجه به طراحی سیستم های هوشمند و كوچكی كه در لوازم روزمره امروزی كاربرد دارند، و از طرفی امكان ارتباط آنها به كا مپیوتر وجود ندارد نیاز به پیاده سازی سخت افزاری شبكه  های عصبی در حجم كوچك احساس می شود و با توجه به این كه آی سی های FPGA بسیار انعطاف پذیر می باشند و به صورت نرم افزاری تمام طرح های سخت افزاری را می توان پیاده نمود لذا گزینه مناسبی جهت پیاده سازی سخت افزاری شبكه های عصبی می باشد.
در این پروژه یک روش برای پیاده سازی شبكه عصبی بر روی FPGA ارائه شده است. برای پیاده سازی شبكه عصبی از داده های آماری اداره دامپزشكی منطقه مغان استان اردبیل استفاده شده است.
هدف از جمع آوری این داده های آماری تشخیص و شناسایی یک الگو جهت پیاده سازی در یک شبكه عصبی از نوع چند لایه MLP است.
برای آموزش شبكه عصبی از روش پس انتشار خطا با 300 بار آموزش برای رسیدن به حداقل خطای مورد نظر استفاده شده است.
ضرایب وزن و بایاس های به دست آمده از آموزش شبكه عصبی در مرحله بعد برای پیاده سازی آن روی FPGA استفاده می شود.

تعداد داده های آماری در این پروژه 38 داده می باشد كه هر یک دارای سه ورودی و یک خروجی است و به عنوان داده ورودی و خروجی برای آموزش شبكه مورد نظر استفاده شده است. از این 38 داده 34 داده برای آموزش شبكه و 4 داده به عنوان داده تست انتخاب شدند. بعد از تعیین ضرایب وزنی و بایاس جهت پیاده سازی آن بر روی FPGA سری XC4000 از نرم افزار Foundation4,1 برای طراحی مدارات مربوطه استفاده شده است. FPGA, IC سری XC4000 دارای حجم گیت های منطقی زیاد و انعطاف پذیری خیلی بالا برای پیاده سازی سخت 

پایان نامه

 

افزاری شبكه های عصبی است. به دلیل استفاده از داده های ثابت در پیاده سازی شبكه بر روی FPGA، شبكه، دوباره قابل آموزش نیست.

با توجه به مراحل مختلف به كار گرفته شده در این پروژه جمع بندی و شكل دهی پایان نامه در 4
فصل مورد مطالعه قرار گرفته است.
در فصل اول سیستم های عصبی، انواع شبكه های عصبی، مدل سازی و انواع روش های آموزش شبكه عصبی مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل دوم روش جمع آوری داده های دامپزشكی بر اساس در صد وجود انگل در گله های دامی و روش از بین بردن این انگلها بر اساس تزریق داروئی BZD در پیش بینی میزان موفقیت این دارو و در كاهش انگلهای دامی به عنوان داده برای شبكه عصبی انتخاب و توضیح داده شده است.
در فصل سوم روش پیاده سازی سخت افزاری شبكه عصبی بر روی FPGA سری XC4000 با نرم افزار Foundation4,1 همراه با مدارهای طراحی شده توضیح داده شده است. ودر نهایت در فصل چهارم نتیجه گیری كار های انجام شده و پیشنهادات لازم برای افزایش كارائی پژوهش مورد نظر، ارائه شده است.


فرم در حال بارگذاری ...

« سمینار ارشد رشته مهندسی برق کنترل: بررسی انواع روشهای مدلسازی و کنترل ربات هاسمینار ارشد رشته برق کنترل: طراحی ثابت نگهدار ارتفاع پهپاد در مد طولی به روش QFT »