:
خلق یا mood مایة هیجانی یک وضعیت عاطفی پایدار است كه در طول طیفی بهنجار از غم تا شادی تجربه میشود. اختلالات خلقی با احساسهای نابهنجار افسردگی یا سرخوشی مشخص میشود كه در برخی موارد شدید با خصوصیت پسیكوتیک همراهند. اختلالات خلقی به انواع اختلالات دو قطبی و اختلالات افسردگی تقسیم میشوند. این علایم در برخی گروه های خاص از نظر جنس و سن و وضعیت روانی و اجتماعی افراد متفاوت میشود.
در این پژوهش افسردگی نه به عنوان یک بیماری، بلكه به عنوان واكنش روانی در مقابل مسائل و مشكلاتی كه امدادگران با آنها گریبانگیر هستند مطرح است.
مقولة استرس – بیماری از جمله نخستین موضوعاتی است كه در پنجاه سال اخیر بطور تجربی مورد كاوش قرار گرفته است و همین امر باعث شده كه تحقیقات مكرر و فراوانی در مورد چگونگی مقابله با آن صورت گیرد. بنظر میرسد كه از آغاز این قرن همواره با تحولات چشمگیری كه در حوزه های مختلف مطالعات پزشكی رخ داده است و با كشف بسیاری از واسطه های نور و هورمونی استرس- بیماری، دادو ستد و ویژگیهای روان شناختی و فیزیولوژیایی، وضوح دو چندان یافته است. زیرا توصیفات اطباء و حكماء قدیم از سطح همبستگی استرس – بیماری فراتر نمیرفت.
دو مشخصة اصلی افسردگی، ناامیدی و غمگینی است. شخص ركود وحشتناكی را احساس میكند و نمیتواند تصمیم بگیرد و یا فعالیتی را شروع كند یا به چیزی علاقه مند شود. شخص افسرده در احساس بی كفایتی و بی ارزشی غوطه ور میشود، گاه زیر گریه میزند و ممكن
است به فكر خودكشی بیفتد تقریباً همه بیماران افسرده (97درصد) از كاهش انرژی كه منجر به بروز اشكال در تكمیل تكالیف، اختلال در كار تحصیلی و حرفه ای و كاهش انگیزه برای انجام طرح های تازه میگردد شكایت میكنند.
تقریباً 80 درصد این بیماران از اختلال خواب، به خصوص زود بیدار شدن از خواب (یعنی بی خوابی آخر شب) و بیداری های مكرر شبانه، كه ضمن آن در مورد مسائل خود به نشخوار ذهنی میپردازند، رنج میبرند، بعضی از بیماران دچار بی اشتهایی و كاهش وزن میگردند، معهذا بعضی نیز افزایش اشتها، افزایش وزن و پرخوابی دارند. (به نقل از هاشمیان، 1375)
بیان مسئله:
آیا میزان افسردگی در امدادگران مردی كه بیش از چهار سال سابقه در فعالیت امدادی دارند بیشتر از افسردگی امدادگران مردی است كه كمتر از چهار سال سابقه در فعالیت امدادی دارند در پژوهش حاضر قصد بر این است كه گروه هایی از امدادگران مردی كه بیش از چهار سال سابقه در فعالیت امدادی دارند و گروه هایی كه كمتر از چهار سال سابقه دارند بررسی شود كه آیا افسردگی در امدادگرانی كه بیش از چهار سال سابقه دارند بیشتر از كسانی است كه كمتر از چهار سال سابقة فعالیت دارند و یا تفاوت معناداری بین میزان افسردگی دو گروه دیده نمیشود.
تاكنون تحقیق های متنوعی در داخل و خارج كشور در مورد افسردگی انجام گرفته است. در تحقیقحاضر قصد برایناستكهپیرو تحقیقهایپیشیندر مورد میزان افسردگی امدادگران با سابقه آنها در فعالیت امدادی بررسی انجام شود.
البته با این كه تحقیق های فراوانی در مورد افسردگی انجام شده ولی تحقیقی در زمینة افسردگی امدادگران با سابقه فعالیت امدادی آنها انجام نشده است.
در نهایت سعی بر این است كه بررسی شود میزان افسردگی در امدادگرانی كه سابقه فعالیت آنها بیشتر است، بالاتر است یا اینكه تفاوت معناداری بین افسردگی دو گروه امدادگران مرد دیده نمیشود.
اهمیت و ضرورت كار
اهمیت و ضرورت كار در این است كه با رد یا قبول فرضیه تحقیق مشخص خواهد شد كه میزان افسردگی در كدام گروه از امدادگران بیشتر است. لذا با ارائه نتیجه این تحقیق به سازمان امور جوانان جمعیت هلال احمر و مسئولین مربوطه میتوان آنها را در ارائه خدمات رفاهی و تسهیلات بهتر به امدادگران یاری داد و از میزان افسردگی امدادگران كاست.
فرضیه تحقیق
میزان افسردگی در امدادگرانی مردی كه بیش از چهار سال سابقه فعالیت امدادی دارند، بیشتر از افسردگی امدادگران مردی است كه كمتر از چهار سال سابقه فعالیت امدادی دارند.
ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد
یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فرم در حال بارگذاری ...