دانلود پایان نامه ارشد رشته مدیریت : بررسی روش حادثه سنجی با تمرکز بر اعلام اخبار مربوط به DPS و EPS
:
منابع در روی زمین کمیاب هستند، اقتصاد علم تخصیص منابع کمیاب به نیازهای فراوان بشر میباشد به نحوی که تولید کننده بیشترین سود و مصرف کننده بیشترین لذت را ببرد.
بازار سرمایه یکی از بازارهای موجود در اقتصاد هر کشوری میباشد. شکوفایی بازار سرمایه موجب رشد اقتصادی کشور میگردد. مهمترین کالای بازار سرمایه، سرمایه است. بازار سرمایه به مثابه پل ارتباطی بین پسانداز کنندگان و سرمایهگذاران، نیازمند وجوه است. در صورتی که ساز و کارهای بازار سرمایه به صورت کارا بیان شود، نه تنها وجوه سرگردان مردم را به سرمایه گذاریهای مولد تبدیل میسازد و رشد اقتصادی کشور را فراهم مینماید، بلکه موجب تخصیص بهینه وجوه مذکور نیز میگردد.
جهت شکوفایی هر چه بیشتر بازار سرمایه و در جهت تشویق مردم به سرمایهگذاری در سهام شرکتهای باید به نحوی این بازار سرمایه برای مردم جذاب باشد به نحوی که در آن تعادل خاصی بین ریسک و بازده سرمایهگذار برقرار نمود تا سرمایهگذار سرمایه خود را در بورس سرمایه گذاری کند لذا ایجاد محیطی مناسب برای سرمایهگذاریهای سالم جهت تقویت بازار سرمایه از مهمترین اقداماتی است که میتوانند توسط دست اندرکاران اقتصادی کشور انجام گیرد.
سرمایه گذاران اعضای اصلی بازار سرمایه را تشکیل می دهند که شامل سرمایه گذاران حقیقی و سرمایه گذاران حقوقی میباشند. سرمایه گذاران در این بازار، سود سرمایه (تفاوت قیمت خرید و فروش سهام) و سود سهام پرداختنی شرکتها را به عنوان بازده به دست میآورند. از مهمترین مواردی را که سرمایه گذاران مورد توجه قرار می دهند میتوان به قیمت سهام اشاره کرد که قیمت تحت تاثیر موارد مختلفی قرار دارد، یکی از عوامل که تاثیر مستقیم بر قیمت دارد، شرایط بازار سرمایه میباشد.
اگر سرمایهگذار بتواند به طریق سالم بازده سرمایهگذاری خود را پیشبینی کند و مدلهایی برای آن ارائه دهد در واقع شرایط مطمئنتری
در بازده سرمایه ایجاد میشود که به امر گسترش سرمایهگذاری در بازارهای مالی کمک خواهد کرد.
یکی از عوامل تعیین کننده عملکرد و کارایی بورس، حجم معاملات است به نحوی که بورس اوراق بهادار تهران نیز حجم معاملات سهام هر شرکت را به عنوان یکی از عوامل اصلی در گزینش شرکتهای برتر بورس میداند زیرا هر چه حجم معاملات سهام یک شرکت بیشتر باشد سهام آن شرکت قابلیت نقدینگی بیشتری خواهد داشت که این حجم معاملات شامل عرضه و تقاضای سهام میباشد .
2-2) تعریف واژهها:
محتوای اطلاعاتی : باراطلاعاتی حاصل ازحجم معاملات روزانه است که می تواند سیگنال خرید یا فروش را به معامله گر بدهد.وباعث تغییرات در قیمت وبازده سهام شرکتها میشود
سهام عادی: سندی است که نشان میدهد یک سرمایهگذار، مالک درصد معینی از یک شرکت است، و درصد معینی از سود شرکت، و مزایای دیگری که به سهامداران تعلق میگیرد را دریافت خواهد کرد
حجم مبنا:حداقل تعداد سهامی است که باید مورد معامله قرار گیرد تا سهم در پایان روز در قیمتی به ثبت برسد. حجم مبنا برای کنترل رشد بیرویه قیمت سهام در سال 1382 تصویب شد
بازار مالی: در ادبیات اقتصادی، بازار از تلاقی عرضه و تقاضای داراییها شکل میگیرد. وظیفه بازارها گردآوری خریداران و فروشندگان علاقهمند به مشارکت در بازار است، اما واژه بازار مالی پیش از آنکه به مکانی فیزیکی یا سازمانی خاص اشاره داشته باشد به مکانیزم مفهومی انتقال وجوه مالی اطلاق میشود. در واقع بازار مالی، امکانات لازم برای انتقال پسانداز اشخاص حقیقی و حقوقی به سایر اشخاص که فرصتهای سرمایهگذاری مولد را در اختیار دارند و نیازمند منابع مالی هستند را فراهم میآورد. بدین ترتیب مهمترین کارکرد بازارهای مالی تخصیص بهینه منابع مالی به نیازمندیهای وجوه مالی و فرصتهای سرمایهگذاری مولد میباشد. مهمترین بازیگران بازار مالی دولت، خانوار و واسطههای مالی هستند.
بازارهای مالی بر اساس سررسید اوراق بهادار به دو نوع بازار پول و سرمایه تقسیم میشوند. (محمد شبانی ، 1386، بازارهای پولی ومالی بین اللمل )
بازار پول: بازار پول بازاری برای داد و ستد پول و دیگر دارایی های مالی جانشین نزدیک پول است که سررسید کمتر از یکسال دارند. همچنین میتوان از بازار پول به عنوان بازار ابزارهای مالی کوتاه مدت با ویژگی اندک بودن ریسک عدم پرداخت، نقد شوندگی و ارزش اسمی زیاد نام برد. تمرکز فعالیت این بازار در استفاده از ابزارهای است که به اشخاص و بنگاههای تجاری این امکان را میدهند که به سرعت نقدینگی خود را به میزان مطلوب درآورند
بازار سرمایه: بازار داد و ستد ابزارهای مالی با سررسید بیشتر از یکسال و دارایی های بدون سررسید اطلاق میشود. این بخش از بازارهای مالی نقش مهمتری در گردآوری منابع پساندازی و تامین نیازهای سرمایهگذاری واحدهای تولیدی دارد، در واقع منبع تامین سرمایه بلند مدت شرکتها محسوب میشود.
بازار سرمایه نسبت به بازار پول بسیار گستردهتر است و از تنوع ابزاری بیشتری برخوردار است.
بازارهای مالی از دیدگاه انتشار اوراق بهادار به بازار اولیه و ثانویه تقسیم میشوند:
بازار اولیه (بازار دسته اول): شرکتها، موسسات و بنگاه های اقتصادی برای تامین مالی مورد نیاز خود به مبالغ هنگفتی نیاز دارند که اغلب این منابع را در قبال واگذاری اوراق بهادار خود، به دست میآورند. واگذاری اوراق بهادار و تامین اعتبار برای اولین بار در بازار دست اول انجام میشود به عبارت دیگر در بازار دست اول اوراق بهادار برای نخستین بار منتشر میشوند. بر این اساس فروشنده اوراق بهادار همان ناشر اوراق بهادار است.
فرم در حال بارگذاری ...