وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود سمینار ارشد مهندسی عمران سازه: بررسی معیارهای شالوده های پیش ساخته بتنی

 
تاریخ: 07-11-99
نویسنده: نویسنده محمدی

:
شهرها و روستاهای یک کشور، فرهنگ ساخت و ساز آن کشور و مدیریت بر آن می باشد. چه چیزی باعث شده آمار تعداد کشته شدگان در زلزله های ژاپن از سال 1923 میلادی (زلزله کانتو ژاپن بیش از 140 هزار کشته) تا امروز (تعداد انگشت شمار کشته در زلزله های اخیر ژاپن) با این شدت کاهش بیابد؟ این توفیق، عمدتا در نتیجه یک تحول اساسی در فرهنگ ساخت و ساز ژاپن در طی دهه های اخیر بوده است. البته ابزارهائی نظیر تکنولوژی، توسعه مهندسی و مواردی از این قبیل به مسئولین و شهروندان کمک میکند تا الگوهای فعلی خود را در امر ساخت و ساز بهبود ببخشند . نمودار ترسیم شده در تصویر 1-1 نشان می دهد تدوین آئین نامه ها و اصلاح آنها نه این که مهم نیست، ولی به تنهائی تاثیر قابل ملاحظه ای در آمار کشته شدگان ناشی از زلزله نخواهد داشت.
بر اساس گزارش جهانی “کاهش ریسک بلایا، چالش توسعه” که در سال 2003 توسط برنامه عمران ملل متحد منتشر شد، ایران دومین کشور جهان از لحاظ مرگ و میر ناشی از زلزله است.
فصل اول: کلیات
1-1) هدف

در بخش قبل فرهنگ ساخت و ساز منطقه مورد مطالعه با تکیه بر مسائل پیرامون اجرای شالوده به روایت تصویر بررسی شد. مسائل موجود عمدتا به دلیل کیفیت بد مصالح مصرفی در دسترس، ضعف اجرا ناشی از نیروی کار غیر ماهر و از همه مهمتر عدم نظارت و کنترل کیفیت در اجرا می باشد.

دانلود مقاله و پایان نامه

 

 

 

برای فایق آمدن به مسائل مذکور یک راه مرسوم که در دنیا تجربه شده است، ساخت و ساز صنعتی و مدولار می باشد. یکی از این روش های صنعتی استفاده از اعضای پیش ساخته بتنی است که امروزه مورد علاقه بسیاری از کشورها می باشد. با اجرای قطعات بتنی به صورت پیش ساخته و حمل و نصب آن در محل، کنترل کیفیت بر پروسه ساخت (از جمله میلگرد گذاری صحیح، رعایت مشخصات دقیق فنی، تراکم و عمل آوری مناسب بتن و غیره…) و همچنین کنترل کیفیت مصالح مصرفی امکان پذیر میگردد. به علاوه اغلب متخصصین نظارتی مجرب، علاقه کمتری به حضور در سایت های روستائی دارند، لکن از این نیروها میتوان در کارخانه های قطعات پیش ساخته بتنی که نزدیک شهرهای بزرگتر هستند استفاده کرد. سایر مزایای اجرای قطعات بتنی به صورت پیش ساخته عبارتاند از؛ ایمنی بیشتر، انرژی مصرفی کمتر، پرت مصالح کمتر، سرعت بیشتر و غیره… .
با اینکه صنایع پیش ساخته چه در دنیا و چه در داخل کشور پیشرفت خوبی داشته است لکن در خصوص شالوده های بتنی پیش ساخته، مطالعات کمتری وجود دارد. از طرفی با بهره گرفتن از سیستم هائی نظیر اسکلت فولادی با اتصالات پیچ و مهره ای یا سایر سیستم های مدولار ساختمانی حضور نیروی غیر متخصص و استفاده از مصالح نامرغوب قابل تخفیف است، لکن در خصوص اجرای شالوده در حال حاضر به ناچار باید از سیستم های سنتی استفاده کرد.
آنچه در این پروژه مد نظر می باشد ارائه محصولات پیش ساخته سبک و قابل حمل به عنوان شالوده منفرد می باشد تا بتوان زنجیره صنعتی سازی ساخت و ساز خصوصا در مناطق محروم را کامل کرد. استفاده از چنین شالوده ای به صورت پیش ساخته در کنار یکی از سیستم های مدولار برای اسکلت و سفت کاری ساختمان می تواند عمده راهکار جهت تغییر فرهنگ ساخت و ساز و ترویج ساخت ایمن باشد.
شالوده های پیش ساخته باید به اندازه ای سبک باشند که بتوان با کمترین هزینه آنها را حمل کرد. همچنین نصب آن در محل به قدری ساده باشد که احتمال اشتباه در اجرا به حداقل برسد. در ضمن از لحاظ مهندسی چنین محصولی باید اولا کیفیت مطلوب داشته باشد و در برابر شرایط محیطی و نیروهای محتمل خصوصا با تاکید بر تلاش های سازه ای ناشی از زلزله، مقاوم باشد و ثانیا برای مهندسین طراح انتخاب م حصول راحت باشد و کمترین عملیات محاسباتی نیاز باشد. برای مثال در این خصوص جداولی باید توسط تولید کننده ارائه شود که طراح با توجه به ابعاد ستون و نوع خاك محل اقدام به انتخاب یکی از محصولات بنماید.


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه ارشد مهندسی عمران راه و ترابری: ارزیابی فنی و اقتصادی روکش راه های آسفالتیسمینار ارشد رشته عمران: بررسی مقاومت فشاری دو نوع بتن پوزولانی در شرایط لوله های بتنی فاضلابی »